Промените може да бидат забавни

Промените се дел од нас, дел од нашиот живот и тие се случуваат постојано.

Ги правиме свесно или несвесно.

Незнам дали некогаш сте размислувале колку тие може да бидат забавни и интересни кога ги правиме свесно.
Може да ви бидат како еден вид игра, да размислувате и да се обидете на креативен начин да воведете некоја нова промена во вашето секојдневие.
Секогаш започнете со едноставни, мали и се разбира позитивни промени.

Првата работа која е пожелно да ја имате на ум при донесувањето на одлука за промена, таа да биде ЕКОЛОШКА. 
Еколошката промена/навика подразбира дека од таа промена нема само вие да имате позитивен исход, туку дека и вашата околина ќе има корист од тоа.😊 Вашите најблиски, семејството, пријателите, колегите.

Симбол за промена

Исто така, важно е да ги знаете и следниве податоци:
• За да воведете некоја нова промена/навика, мора некое старо однесување/навика која не ви се допаѓа да го замените со нова; 
• На секоја промена/ навика за да стане рутина и треба време, период од 21 ден за да ја извршувате на автоматски начин; 
Дајте си себе време, бидете трпеливи и резултатот е неизбежен, ќе уживате во процесот на “инсталација” на новата навика/промена.
За време на инсталирање на промената, пожелно е да ги забележувате сите емоции, отпори и предизвици со кои ќе се соочувате во тој период.

На крајот задоволството е огромно, ќе бидете горди на себе и ќе сфатите дека се може да реализирате и така постепено ќе си поставувате поголеми и поголеми цели, навики, промени.

Најважно е секогаш да се стремите кон позитивни промени.

Каква енергија праќате, таква ви се враќа. Затоа “ONLY GOOD VIBES“.

На пример: Тестирајте ги следниве работи дали функционираат и како ќе се чувствувате вие:

  • секој ден подарете насмевка на некој непознат човек…..онака по случаен избор, без повод;
  • помогнете на некого, направете добро дело;
  • станувајте 1 час порано од вообичаеното време за будење. Воведете утрински ритуал, било каков, се што ве прави да сте среќни и задоволни;
  • воведете еден здрав оброк или напиток;
  • учете нови работи, ќе му годи на мозокот, сака тој предизвици.😉😊😉
    За крај тестирајте, тестирајте, тестирајте, проверете дали функционира. Забавувајте се.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s